RvEC wint regiofinale First Lego League

15 december 2015

Leerlingen uit de tweede klas van het technasium hebben zaterdag 12 december meegedaan aan de regiofinales van de First Lego League. De wedstrijd bestaat uit het ontwerpen en bouwen van een eigen robot en het oplossen van een maatschappelijk probleem. Bij dat laatste onderdeel ging team RvEC er met de eerste prijs vandoor.

Naast het bouwen en programmeren van een robot, die een bepaald traject af moet leggen en missies uit moet voeren, moet de groep een maatschappelijk probleem oplossen. Het thema van dit jaar was Trash, oftewel afval. Onze leerlingen bedachten hoe je met het stofje cellulose uit planten sneller zwerfafval af kunt breken. Ze hebben daarvoor een bedrijf benaderd dat werkt met afval en experimenten gedaan met zelfgemaakt bioplastic. Met dit onderdeel behaalden zij de eerste plaats. Volgens het juryrapport staken zij met hun oplossing met kop en schouders boven de andere scholen uit.

Lego League
De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De leerlingen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.