RvEC, brandweer en politie werken samen aan veiligheid

17 september 2019

Een valpartij in de sportzaal, brand in de keuken of een ongelukje in een klaslokaal. Het zijn enkele voorbeelden van mogelijke ongevallen die op een school kunnen plaatsvinden. Het RvEC vindt het belangrijk om daar goed op voorbereid te zijn. Daarom vinden er regelmatig oefeningen plaats. Vandaag werkten we samen met de brandweer en de politie in een geslaagde ontruimingsoefening.

“Attentie, u dient het gebouw te verlaten via de daarvoor aangegeven nooduitgangen”, hoorden aanwezigen in schoollocatie Bentinckspark van het RvEC vandaag. In de school werd een ongeval in het scheikundelokaal in scène gezet. Arbo-coördinator Françie Sprakel vertelt: “De bedrijfshulpverleners komen bij incidenten meteen in actie om iedereen veilig naar buiten te brengen. Ook tijdens zo’n oefening. Alle leerlingen, medewerkers en andere aanwezigen stonden vandaag binnen enkele minuten buiten op de verzamelplaats.”

Veiligheid: een taak van iedereen
Sprakel vervolgt: “Op het RvEC hechten we veel waarde aan veiligheid. Iedereen draagt daaraan zijn steentje bij. Daarom betrekken we docenten, leerlingen, ouders, hulpverleners en anderen actief bij onze veiligheidstrainingen en –oefeningen. Het is belangrijk dat we goed kunnen samenwerken in geval van een noodsituatie. Vandaag hadden de politie, de brandweer en studenten Beveiliging van het Alfa-college ook een rol in de oefening. Die gezamenlijke aanpak is waardevol en leerzaam voor alle partijen. Veiligheid voor en door elkaar, dat is ons streven.”