Second Light is beste junior company 2017

19 april 2017

Van sinaasappelschillen een milieuvriendelijke kaars maken. Het bedrijfje Second Light van onze leerlingen Lisa, Nienke, Jeanine en Jeffrey doet het. Ze sleepten de titel beste junior company 2017 in de wacht.

De leerlingen deden mee aan de wedstrijd Junior Company van Jong Ondernemen. Tijdens deze competitie richten leerlingen een bedrijf op en runnen dit een schooljaar lang. Samen denken ze na over het product, het ondernemingsplan, investeerders, marketing, communicatie en natuurlijk de inkoop en verkoop. “We vonden Junior Company een mooie kans om een bedrijf te starten”, zeggen de leerlingen. “We wilden een bedrijf oprichten waarmee we het milieu kunnen helpen. We besloten daarom om een afvalproduct te hergebruiken, namelijk sinaasappelschillen. We drogen de schillen en verpulveren ze. Daarna vermengen we dit met hergebruikt kaarsvet. Uiteindelijk is ons product klaar: de milieuvriendelijke kaars!”

Drie awards
De leerlingen hebben spannende maanden achter de rug. Maar liefst 45 junior companies grepen de kans om de beste company van het jaar te worden. Na een tweede plek in de wedstrijd in Noord-Nederland wist Second Light zich te kwalificeren voor de landelijke finale in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de finaledag stonden een juryondervraging, een pitch en een standbezoek op het programma. Mede dankzij overtuigende antwoorden, een professionele samenwerking en een ijzersterke pitch veroverde Second Light de eerste plaats. De jury had lovende woorden voor de leerlingen: “Jullie hebben het complete plaatje: van sociaal ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen tot recycling.” De kersverse beste junior company nam nog twee awards mee naar Hoogeveen: de Creativity Award voor de meest creatieve company en de SAP International Award voor de meest internationale company. Docente Marga Stalman maakte kans op de titel beste docent Jong Ondernemen. Zij behaalde de derde plaats in deze competitie.

Op www.secondlight.nl kun je de milieuvriendelijke kaarsen kopen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het bedrijf? Volg Second Light dan op Facebook.