Spetterende opening locatie Bentinckspark

27 oktober 2014

Met een spetterende dans- en lichtshow hebben leerlingen van locatie Bentinckspark van het Roelof van Echten College (RvEC) vrijdag 24 oktober hun nieuwe school geopend. Ruim 250 gasten kwamen naar de nieuwe locatie om de officiƫle opening van het pand bij te wonen.

Het traditionele lintje knippen is er niet bij deze vrijdagmiddag op het Roelof van Echten College. Speciaal voor de opening is de aula van de school omgetoverd tot een heus theater. De gasten wachten met spanning op wat komen gaat als de zaal donker wordt en er sprookjesachtige vioolmuziek klinkt. Niet veel later maakt de viool plaats voor knallende beats en geven dertig leerlingen een spectaculaire dans- en lichtshow. Op het hoogtepunt van de show brengen directeur/bestuurder Albert Weishaupt en burgemeester Karel Loohuis met een druk op de knop het confettikanon tot ontploffing: de school is geopend.

School van de gebruikers
“Voor u staat een trotse bestuurder”, zegt Weishaupt direct na de show tegen de aanwezigen. “Trots op deze prachtige school, maar vooral trots op proces daaraan voorafgaand. Het gebouw is het resultaat van de inspanningen van velen. Docenten en medewerkers hebben met de architect aan tafel gezeten en konden meepraten over hoe ze hun onderwijsruimtes in wilden richten. Dat zie je terug in de school. Daarmee is het een school geworden van de gebruikers. En bovendien een school die in het hart staat van een bruisend Bentinckspark. De gemeente Hoogeveen heeft ons het vertrouwen gegeven dat we dit project tot een goed einde zouden brengen. Maar zij heeft ook de moed om in deze tijden een modern sport- en recreatiepark te realiseren. Ik vind het prachtig dat wij als school daar onderdeel van uit mogen maken.”

Aanwinst voor Hoogeveen
Ook burgemeester Karel Loohuis spreekt lovende woorden over de nieuwe school. “Met de nieuwbouw van het Roelof van Echten College wordt de nieuwe campus van onderwijs en sport verder ingekleurd. De nieuwe atletiekbaan en het Activum maken deze unieke sportlocatie in het noorden compleet. U hoort het goed, een unieke sportlocatie. Normaal zijn we bescheiden maar daar is met de opening van vandaag absoluut geen reden toe. Kijk maar eens om u heen. Met de nieuwbouw heeft het Roelof van Echten College ingespeeld op modern en toekomstgericht onderwijs. Een aanwinst voor Hoogeveen.

Mini-concert
De toespraak van Loohuis vervolgd met een prachtig mini-concert van leerlingen van de school. Onder andere gitarist Maarten Oomes, winnaar van het Princes Christina Concours, gaf een betoverend optreden. Aan Martin Franken, voorzitter van de raad van toezicht, de eer om de opening af te sluiten en een toast uit te brengen op de nieuwe school. “Wij hebben een droom op het Roelof van Echten College. En die droom is een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind. Het gebouw kan bij de missie een ondersteunende rol spelen. Het is mijn mening dat onze school een aanwinst is voor Hoogeveen en voor onze leerlingen. Daar mogen we samen trots op zijn.”