Sportieve strijd met Ommetje

8 februari 2021

De LO-docenten van het RvEC bedachten een mooie uitdaging voor de leerlingen en maken bewegen tot een ware strijd. Sinds half januari is de app Ommetje in de lucht, waarmee leerlingen kunnen laten zien dat ze wandelen of hardlopen. Voor fanatiekelingen een mooie manier om prijzen in de wacht te slepen.

Punten halen, medailles verdienen en uiteindelijk ervandoor gaan met een van de hoofdprijzen. LO-docent en Gezonde School coördinator Marco Hartman hoopt dat de app Ommetje de leerlingen motiveert om te bewegen en om even achter het beeldscherm weg te gaan. "Er zit een mooi competitie-element in. Ze kunnen punten halen bij elke wandeling die wordt gemaakt, twee wandelingen per dag worden meegerekend in de ranglijst. Per klas is een team aangemaakt dus er kan individueel er gestreden worden, maar ook per klas. Zo hebben in mijn mentorklas al 21 van de 31 leerlingen zich aangesloten en in een andere klas al 15 van de 24. Dat worden er hopelijk nog meer.”
 

Hartman wil graag dat alle leerlingen zich aansluiten. ,,Als docent kunnen we precies zien hoeveel de leerlingen hebben gelopen. Als ze de locatie aanzetten, zien we ook waar. Per klas wordt er een top 3 samengesteld en de leerlingen kunnen ook zien op welke plek in de ranglijst ze staan. Welke prijzen we uitreiken? Daar gaan we nog even over nadenken. We hebben nog geen tijd gehad om het daar over te hebben.”

Bewegen is belangrijk
Bewegen is volgens de docent erg belangrijk. "De app Ommetje is ontwikkeld door de Hersenstichting. Bewegen is gewoon goed voor je gezondheid en ook voor je hersenen. Even achter de computer weg, even lekker naar buiten. Als je de hele dag achter een scherm bezig bent, is de motivatie weg en word je sloom.”


De docent geeft aan dat het lastig is om nu LO-docent te zijn. "We kunnen geen kant op. Alle sportscholen zijn dicht en sporten op school mag dus ook niet. We moeten zorgen dat de leerlingen iets te doen hebben en energie krijgen door beweging. Het idee van de app Ommetje komt van onze collega Oscar Linde. Zijn broer geeft les op een andere school en daar gebruikten ze deze app. We kregen het idee te horen en pakten meteen door. Leuk om samen de sportieve strijd aan te gaan!"

Tekst: Hoogeveensche Courant
Foto: André Weima