Start schooljaar 2020-2021

18 augustus 2020

Vanaf deze week zijn onze schooldeuren weer open voor alle leerlingen van het RvEC. Wij zijn blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten in onze schoollocaties. Tegelijkertijd begrijpen we dat er zorgen zijn over de heropening. Wij delen deze zorgen. Veilig en verantwoord naar school gaan, kan alleen als we ons allemaal houden aan alle hygiƫne- en veiligheidsmaatregelen. We evalueren de maatregelen dagelijks en zullen deze bijstellen als dat nodig is.

Leerlingen, ouders en medewerkers zijn geïnformeerd over de maatregelen die we nemen. Op diverse plekken in de school hangen posters waarop de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen staan. Vanzelfsprekend houdt iedereen binnen het RvEC zich aan deze maatregelen en hebben we desinfectiemiddelen en dergelijke voldoende op voorraad.

Ventilatie
De afgelopen weken is er in de landelijke media veel aandacht geweest voor de ventilatiesystemen op scholen. Uiteraard hebben wij op het RvEC hiervoor ook aandacht gehad. Onze locaties en systemen voldoen aan de huidige normen. Vorig schooljaar hebben installatieadviseurs aangegeven dat het coronavirus niet verspreid kan worden via onze ventilatiesystemen. We ventileren alleen met lucht die rechtstreeks van buiten komt; er vindt geen recirculatie plaats.