Technasium bedenkt vernieuwend Boomkroonpad

13 juni 2017

Het Boomkroonpad trekt jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers naar boswachterij Gieten-Borger. De boswachters van Staatsbosbeheer hopen op een paar toevoegingen aan het pad, zodat ze in de toekomst zo veel bezoekers blijven ontvangen. Onze technasiumleerlingen uit 5vwo gingen aan de slag met hun wensen.

Het 125 meter lange Boomkroonpad laat bezoekers het bos op een bijzondere manier beleven, namelijk van boven. Het pad leidt bezoekers tussen de bomen door naar een hoogte van 22,5 meter. Vanaf dit punt konden bezoekers over de boomkronen kijken. Dit lukt nu niet meer, want de bomen zijn zo ver gegroeid dat het hoogste punt van het pad onder de toppen van de bomen ligt. De heer Wolters en mevrouw Kloen, beiden boswachter bij Staatsbosbeheer, hebben technasiumleerlingen uit 5vwo gevraagd om een technische uitwerking te maken voor een verhoging van de toren. Ook wil Staatsbosbeheer toekomstbestendig zijn en een extra beleving toevoegen aan het Boomkroonpad. Aan de leerlingen de uitdaging om met mooie toekomstplannen te komen.

Van plan naar uitvoering?
De leerlingen hebben allerlei ideeën om in de toekomst bezoekers te blijven trekken naar het Boomkroonpad. Ze hebben een mooi plan om de toren te verhogen en ook ideeën over horecagelegenheden, rolstoelvriendelijkheid, apps, thema’s, goodiebags, abonnementen, een audiotour en een glijbaan rond de toren uitgewerkt. Tijdens het project hebben de leerlingen ervaren hoe het is om te werken voor een instelling die grotendeels afhankelijk is van bijdragen van het Rijk en de provincie. Ook hebben ze geleerd dat iets vernieuwen veel verder gaat dan alleen het presenteren van een idee. Ze hebben goed werk geleverd, want de boswachters waren erg enthousiast. Wie weet zien we enkele ideeën in de toekomst terug op het Boomkroonpad.