Technasium gaat waterproblemen Hoogeveen te lijf

22 januari 2015

Leerlingen van de derde klas Technasium hebben zich de afgelopen weken verdiept in de waterproblematiek van de gemeente Hoogeveen. Donderdag 22 januari gaven ze een presentatie in de raadszaal van het gemeentehuis.

Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met korte, maar heftige buien waarbij veel neerslag valt. Daardoor loopt in het centrum van de gemeente Hoogeveen het water niet altijd goed weg. Een typisch vraagstuk voor onze leerlingen van het Technasium. De gemeente vroeg de leerlingen of zij eens wilde nadenken over een oplossing voor dit probleem en daar een ontwerp van wilden maken.

Out-of-the-box
Donderdag presenteerden de leerlingen hun oplossingen aan opdrachtgever Maaike Hamstra. Ook wethouder Gert Vos van onderwijs en duurzaamheid was aanwezig. Hij was zeer benieuwd naar de oplossingen van de leerlingen. De wethouder vertelde achteraf dat hij erg verrast was door de out-of the-box oplossingen die de leerlingen bedacht hadden. Hij prees hen voor hun creativiteit en hun inzet voor de gemeente om met ideeën te komen voor een leefbaarder Hoogeveen.