Technasium geeft kleur aan azc Hoogeveen

13 juni 2016

Het asielzoekerscentrum (azc) in Hoogeveen heeft de hulp ingeroepen van Technasium-leerlingen van het Roelof van Echten College. Het azc is gehuisvest in de voormalige gevangenis De Grittenborgh. Een prima oplossing, al laat de uitstraling van het gebouw nog wel wat te wensen over. Daar gaan de scholieren iets aan doen.

De leerlingen laten hun creativiteit los op de recreatiezaal van het azc. Deze is groot en nog wat ongezellig. Daardoor maken er relatief weinig mensen gebruik van. Aan de leerlingen de eer om met een creatief nieuw ontwerp te komen, waarbij rekening gehouden moet worden met de veiligheid en de verschillende vormen van cultuurbeleving.
 
Cultuur uitwisselen
Ter inspiratie deden de scholieren mee aan een cultuur uitwisselingsdag. Twee keer per week wordt voor asielzoekers een middag georganiseerd om hen kennis te laten maken met de Nederlandse taal en gewoontes. De Technasium leerlingen kwamen op zo’n middag op bezoek om erachter te komen wat er voor nodig is om de bewoners van het azc zich gezellig, thuis, geborgen te laten voelen. Daarnaast kregen ze een gastles van een interieurarchitect. Al deze informatie verwerken de leerlingen tot een voorstel voor de herinrichting  en styling van de recreatieruimte. Eind juni presenteren zij hun voorstel met behulp van een moodbord en maquette.