Technasium ontwerpt trimbaan 2.0 voor Drents Landschap

18 juni 2019

In de jaren '70 vond je in vrijwel elk bosperceel een trimbaan. Strengere regels en een gebrek aan onderhoud deden de meeste hindernisbanen de das om. In Drenthe krijgen het Drents Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten bijvoorbeeld steeds vaker de vraag om de trimbaan in ere te herstellen. Dat was voor derdejaars technasiumleerlingen aanleiding om aan een vernieuwde versie van de trimbaan in het Spaarbanksbos te werken.

Met een sportexpert en opdrachtgever Harald van der Graaf hebben de leerlingen de situatie in het bos met eigen ogen bekeken. Terug op school hebben ze zich verdiept in bestaande 'toestellen' op diverse hindernisbanen om uiteindelijk tot een nieuw ontwerp te komen. 

Doordachte ideeën 
Met trots presenteerden de leerlingen hun ideeën aan de opdrachtgevers. Niet alleen de uitstraling, maar ook de functionaliteit, technische eisen en wensen, veiligheid en informatie over trainingsmogelijkheden voor diverse doelgroepen passeerden de revue. De opdrachtgevers waren er stil van. Zij hebben de gemaakte modellen meegenomen en geven deze een plekje op het jubileumfestival in Orvelte op 23 juni. Daarmee willen zij laten zien wat de samenwerking tussen een stichting als het Drents Landschap en een school als het RvEC kan opleveren.