Technasium smult van eigen producten

22 juni 2018

Schnitzels, worstjes, hamburgers… bij de slager zijn al veel lekkere producten te koop. Maar welk stukje vlees zouden de eerstejaars technasiumleerlingen graag aan het assortiment toevoegen? Rolph Drent, keurslager in Hoogeveen, vroeg aan de brugklassers om een nieuw product te ontwerpen en aan te prijzen. Tijdens een smakelijke presentatiemiddag smulden de aanwezigen vooral van… de andijviestamppotburger!

Bij de start van het project hebben de technasiumleerlingen zich georiënteerd op de bestaande producten. Welke vleessoorten zijn er op de markt? Welke kruiden worden gebruikt? Hoe wordt het product bereid? En hoe smaakt het? Daarna bedachten ze in groepjes een nieuw product. Tijdens een testmiddag konden ze hun nieuwe vleessoort voor de eerste keer proeven. Hier en daar werden nog wat kruiden toegevoegd. Intussen prezen de leerlingen hun product aan via een reclamebordje.

Verrassende smaken
Afgelopen week hebben de leerlingen hun product gepresenteerd aan de opdrachtgever. Ook waren de ouders van de leerlingen uitgenodigd om het product van hun kind te testen en te beoordelen. De meest verrassende smaken en producten passeerden de revue. Het werd de opdrachtgever wel duidelijk wat de leerlingen lekker vinden. De andijviestamppotburger viel het meest in de smaak. Het was een smaakvolle afsluiting van een geslaagd technasiumproject.