Technasiumleerlingen op werkbezoek

14 maart 2017

Vandaag stond er iets bijzonders op de agenda van acht technasiumleerlingen: een bezoek aan Major Electronics b.v. De leerlingen bezochten dit bedrijf naar aanleiding van hun deelname aan de CanSat-wedstrijd. Een leerzaam bezoek!

De acht leerlingen zitten in 5vwo en werken in groepen van vier momenteel hard aan hun ontwerp voor het CanSat-project. Dit project ging in september 2016 van start en heeft de opdracht: maak van een frisdrankblikje een satelliet met een missie. Het is een competitie voor bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Maar liefst 25 teams ontwerpen, bouwen, testen en lanceren een satelliet. De beste teams gaan hun creatie lanceren met een raket en laten de satelliet ook weer veilig landen aan een parachute. De leerlingen krijgen in dit project de kans om praktijkgerichte ervaring op te doen in het bouwen van een complex systeem waarin meerdere disciplines belangrijk zijn.

Inspiratie door expertise
De leerlingen werden enthousiast ontvangen bij Major Electronics b.v. Het bedrijf maakt zich sterk voor een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs, mede omdat er een tekort is aan hoger opgeleid technisch personeel. De acht leerlingen hebben een inspirerend en leerzaam bezoek gebracht aan Major Electronics b.v. Ze denken dat ze de opgedane kennis goed kunnen gebruiken in het CanSat-project.

Meer informatie over het CanSat-project.