Themadag zwangerschap en seksualiteit

25 juni 2014

Leerlingen uit klas 2 van locatie Griendtsveenweg hebben dinsdag 24 juni meegedaan aan de themadag ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’. Via verschillende workshops kregen de scholieren voorlichting over leefstijl, seks en zwangerschap. De themadag is een initiatief van de gemeente Hoogeveen, CJG, verloskundigen, het Bethesda ziekenhuis en de GGD.

Na een gezamenlijk opening in de aula gaan de scholieren in groepen uiteen. Ze volgden workshops van verschillende gastdocenten over onderwerpen als verliefdheid, voorbehoedsmiddelen, seksuele weerbaarheid en tienerouderschap. Ook is er een verloskundige en gynaecoloog aanwezig om de jongeren te vertellen over het thema zwangerschap. Maar ook voorlichting over drugs en alcohol tijdens de zwangerschap is onderdeel van het programma. Het doel van de themadag is om leerlingen inzicht te geven in de relatie tussen leefstijl en zwangerschap. Met het project willen de gastdocenten jongeren in te laten zien dat het van belang is om bewust om te gaan met seksualiteit en zwangerschappen.

Het initiatief voor de themadag komt voort uit het project ‘Bij een goede start hoort een goed begin’ van de gemeente, CJG, verloskundigen, het ziekenhuis Bethesda en de GGD. Met het project willen de organisatie bereiken dat zoveel mogelijk kinderen in en rondom Hoogeveen een goede start in het leven krijgen om zo gezond mogelijk op te kunnen groeien.