Van boom tot paasstuk: een creatie van jong en oud

16 april 2019

In het Jannes van der Sleedenhuis is de paasstemming niet te missen. Veertig bewoners hebben een zelfgemaakt paasstuk in hun kamer staan. Dit maakten ze samen met veertig leerlingen uit het vmbo en praktijkonderwijs.

Op schoollocatie Voltastraat – waar leerlingen van het RvEC en RENN4 les krijgen – was de creatieve middag zorgvuldig voorbereid. Leerlingen van RENN4 De Atlas werken tijdens hun groenstage bij Staatsbosbeheer aan hun arbeidsvaardigheden. In het Dwingelderveld helpen zij met het omzagen van bomen, die verzaagd worden voor de verkoop. Natuurlijk kunnen er ook mooie boomschijven van worden gezaagd. Dat gebeurde bij het praktijkonderwijs. Op een boomschijf werd een bakje met oase geplaatst. De leerlingen van het praktijkonderwijs en vmbo en de senioren van het Jannes van der Sleedenhuis hebben dit bedekt met sisaltouw of oase. Vervolgens hebben ze takjes, bloemen en andere versieringen in de oase gestoken. Het resultaat mag er zijn: een prachtige creatie door jong en oud.

Gezellig en creatief
Het was een geweldige middag in het Jannes van der Sleedenhuis, zo vonden alle leerlingen en senioren. Een gezellige sfeer, leuke gesprekken en een mooie paascreatie als resultaat. Trots namen de bewoners, onder begeleiding van de leerlingen, hun paasstuk mee naar hun kamer. Op naar fijne Paasdagen!