Veel deelnemers RvEC aan W4Kangoeroe

19 maart 2015

Ingespannen gezichten en krakende hersens deze donderdagochtend 19 maart op locatie Bentinckspark van het RvEC. 69 leerlingen uit de onderbouw mavo, havo en vwo doen namelijk mee aan de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe.

W4Kangoeroe is een reken- en wiskundewedstrijd voor leerlingen van groep 3 van de basisschool tot en met 6 vwo. De scholieren maken verschillende opgaven, waarbij de moeilijkheid oploopt van eenvoudig tot zeer moeilijk. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. De wedstrijd wordt jaarlijks in de maand maart gehouden in 55 landen. Het doel van de wedstrijd is om leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau.

De wedstrijd
Gedurende twee lesuren maken de leerlingen vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken, zoals ze die waarschijnlijk nooit eerder hebben gezien. Elk vraagstuk vraagt om creativiteit en inzicht. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Per vraag zijn vijf antwoorden gegeven, waarvan er maar één goed is. Maar ja, welke dat is…?

Benieuwd hoe groot jouw wiskunde-talent is? Maak dan op www.w4kangoeroe.nl de oefenopgaven.