Vmbo-leerlingen volgen Junior Netwerktraining

15 februari 2018

Hoe ga je als jongere in gesprek met volwassenen over hun beroep? Onze vmbo-leerlingen weten inmiddels hoe ze dat aan moeten pakken. Zij volgden vandaag de Junior Netwerktraining van Hoogeveen On Stage.

Onder begeleiding van ervaren trainers oefenden leerlingen met zich netjes voor te stellen, het handen schudden (niet te hard en niet te zacht!) en bedachten ze alvast welke vragen ze kunnen stellen aan beroepsbeoefenaren. Ook trainden ze alvast het maken van afspraken, het uitwisselen van visitekaartjes en het netjes afronden van het gesprek.

Hoogeveen On Stage
De Junior Netwerktraining is een onderdeel van het voorbereidingstraject dat de vmbo-leerlingen volgen in de aanloop naar het Beroepenfeest van Hoogeveen On Stage dat op 15 maart in De Tamboer plaatsvindt. Tijdens het Beroepenfeest gaan de vmbo-leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaren uit de regio en plannen ze afspraken om tijdens de Doe Dag op 29 maart werkbezoeken af te leggen. Op deze manier vormen de leerlingen een reëel beroepsbeeld wat hen verder helpt in hun oriëntatie naar opleiding en beroep.