Vmbo-scholieren houden sponsormiddag voor Wensambulance

4 juli 2016

Rolstoelracen, een longbord estafette, steppen op de EliptiGo, een bamboe kunstwerk bouwen en boogschieten. Het barstte van de bijzondere sportactiviteiten tijdens de sponsormiddag die leerlingen van het Roelof van Echten College hielden voor Wensambulance SANN. De sponsoractie leverde niet alleen ontzettend veel plezier op, maar ook nog eens een prachtige opbrengst van liefst 1600 euro.

De sponsoractie is een tegenprestatie van de scholieren voor een gastles die zij in april kregen van SANN. Medewerkers van de Wensambulance vertelden de leerlingen over hun werk. Veel mensen die terminaal ziek zijn, hebben nog een laatste wens. Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN) biedt begeleidend ambulancevervoer zodat deze mensen de mogelijkheid krijgen om op hun eigen wijze afscheid te nemen van het leven. Zo’n laatste wens is van onschatbare waarde voor de wens-belevers en hun naasten.

Pay it forward
De leerlingen waren zo onder de indruk van de gastles dat ze besloten om hun jaarlijkse sponsormiddag in te zetten voor de Wensambulance. En die zijn daar ontzettend blij mee. “Vanwege de mooie opbrengst, maar we hopen vooral dat de leerlingen over ons vertellen, zodat nog meer mensen ons helpen om laatste wensen in vervulling te laten gaan.”

Prijswinnaars
Tijdens de sponsormiddag vielen verschillende prijzen te winnen. Leerlingen die meest originele selfie met de wensambulance maakten, krijgen een setje bioscoopkaarten cadeau. De dames op de foto hierboven hebben gewonnen en kunnen hun prijs afhalen bij mevr. Sprakel. Daarnaast stelde ijssalon Toscane twee ijsprijzen beschikbaar voor de leerlingen die als eerst hun volledige sponsoropbrengst inleverden. De gelukkige winnaars daarvan staan hieronder.