Volleybaltalenten trainen extra in Regionaal Volleybal Centrum Hoogeveen

21 november 2017

Zo’n 25 sportieve leerlingen moesten vanochtend vroeg uit de veren. Om half acht begon de eerste volleybaltraining voor de selectie van het Regionaal Volleybal Centrum Hoogeveen. Samen met volleybalvereniging Olhaco bieden we leerlingen hierin de kans om hun volleybaltalent te ontwikkelen.

“De selectie heeft al een aantal toelatingstrainingen achter de rug”, vertelt Jaap Scholing, docent Lichamelijke Opvoeding (LO). “Vanaf vandaag gaan de leerlingen wekelijks fanatiek trainen met gediplomeerd volleybaltrainer Tom Stelpstra van Olhaco en LO-docent Kevin Vos.”

Tijd voor school én talent
Het RvEC heeft oog voor toptalent. Scholing: “We helpen leerlingen om hun talent te combineren met school. Toptalenten krijgen extra faciliteiten, zoals uitstel van huiswerk of toetsen, incidentele roosteraanpassingen of verlofregelingen. Daar moeten de leerlingen hard voor werken, want hun schoolresultaten moeten voldoende zijn om te kunnen deelnemen aan het toptalentenprogramma. Dat geldt voor onze talentenstroom en voor de twee regionale talentencentra. Sinds drie jaar werken we voor onze voetbaltalenten samen met PEC Zwolle en HZVV. En nu dus samen met Olhaco voor de talentvolle volleyballers. Een prachtige ontwikkeling, samen leggen we de lat hoog.”