Welkom terug op het RvEC

5 maart 2021

Deze week hebben we alle leerlingen weer op school gezien. De vrolijke koppies op het schoolplein, het geklets in de kantine, het gelach vanuit de lokalen... wat hebben we dit gemist! "Wij ook, hoor!", zegt een leerling die in de pauze gezellig met haar klasgenoot op het schoolplein zit. "We hebben elkaar weken niet gezien, alleen via een beeldscherm. Zo kon ik de lessen goed volgen, maar de gezelligheid met elkaar op school heb ik echt gemist. Dus we hebben wat in te halen", zegt ze lachend.

Vanaf deze week mochten alle leerlingen weer naar school. Niet volledig, maar enkele dagen per week. “We werken met een segmentenrooster. Dat betekent dat elke klas in deelgroepen wordt gesplitst. Dan krijg je ongeveer tien leerlingen per klas die naar school gaan. Natuurlijk wel met de voorwaarden van de anderhalve meter”, legt bestuurder Albert Weishaupt uit. “We hadden de roosters in de voorjaarsvakantie klaar. Daardoor konden alle leerlingen vanaf deze week al één of meerdere dagen naar school. De leerlingen die niet op school zijn, volgen die dag hun les thuis via internet.”

Extra pauzeplek voor leerlingen 
Leerlingen hebben deze week gepauzeerd op de nieuwste pauzeplek van het RvEC: de grote, open tenten die op het schoolplein van beide schoollocaties staan. “Wij hebben de tenten geplaatst om drukte in de kantines te voorkomen en zodat er ook buiten gepauzeerd kan worden als het minder goed weer is.”  

Belang van contact
Weishaupt is blij dat alle leerlingen weer op school zijn geweest. “Onderwijs is meer dan alleen maar weten of ergens een d of een t achter moet. Het gaat ook om mens zijn met elkaar en contact hebben met elkaar. Leerlingen hebben contact met andere medeleerlingen nodig. Dat is ontzettend belangrijk. Ik zou het nog veel meer willen, maar dat kan nog niet.”

Complimenten
De twee meiden op het schoolplein zijn deze week twee dagen naar school geweest, de overige dagen volgden ze de lessen thuis. "Fijn om weer in de klas te zitten. Da's ook weer even wennen, zo met een aantal klasgenoten in het lokaal en de rest vanuit huis. We krijgen veel complimenten van docenten over hoe we het allemaal doen, maar dat verdienen zij ook. Ik had niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik ben zó blij dat we allemaal weer naar school mogen!"