Wethouder bezoekt RvEC tijdens Dag van de leerplicht

20 maart 2014

Wethouder Ton Bargeman en leerplichtambtenaar Annet Knol van de gemeente Hoogeveen hebben donderdag 20 maart een bezoek gebracht aan locatie Julianastraat. In het kader van de 'Dag van de leerplicht' reikten ze twee prijzen uit: de winnaarsprijs voor de klas die het minst te laat komt en de aanmoedigingsprijs voor de klas die het meest te laat komt.

Om te bepalen welke klas het best presteerde, werd een inventarisatie gemaakt van het aantal telaatkomers tussen 6 januari en 7 maart in het 3e leerjaar van de havo. 3H1 ging er met de winnaarsprijs vandoor. In de gemeten periode kwamen slechts twee leerlingen te laat. Geheel terecht werden ze dan ook getrakteerd op overheerlijke gevulde koeken.

Snelle Jelle
Even daarvoor nam klas 3H3 de aanmoedigingsprijs in ontvangst. In die klas kwamen negen leerlingen te laat in dezelfde periode. Zij ontvingen een symbolische wisseltrofee in de vorm van een wekker en een Snelle Jelle ontbijtkoek. “De leerplicht is iets wat we bijzonder serieus nemen”, vertelt wethouder Bargeman in de klas. “Als je kijkt naar de jeugdwerkloosheid dan zie je dat die jongeren vaak op school al problemen hadden.”

Aan klas 3H3 de taak om de wisseltrofee zo snel mogelijk weer kwijt te raken door netjes op tijd in de les te verschijnen.