Winnaars zaalvoetbal en volleybaltoernooi

13 februari 2014

Woensdag 12 februari 2014 stond in sporthal Zwembadweg het zaalvoetbal en volleybal-toernooi voor alle 2e klassen van locatie Julianastraat op het programma. In totaal streden 22 voetbalteams en 23 volleybalploegen om de felbegeerde titel. 2A1 ging er met de trofee voor zaalvoetbal vandoor, 2G1 won het volleybaltoernooi.

Het zaalvoetbal toernooi verliep uitstekend met mooie wedstrijden en een sportieve sfeer. Na de poules waren er nog 16 teams over en vanaf toen ging het hard want er volgden knock-out rondes. Uiteindelijk bereikten de volgende 4 teams de halve finales: Ajax (2G1), #trrr (2A1), Ex-1B4 (2H2) en Real Cambuur Leeuwarden (2A2). De halve finales gingen gelijk op en met minimale overwinningen bereikten Ajax en #trrr de grote finale. De kleine finale werd met 3-2 gewonnen door de jongens van 2A2 met als teamnaam Real Cambuur Leeuwarden. De finale werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen door #trrr. 2G1 werd zeer verdienstelijk tweede! 2A1 mag dan ook een jaar lang het beste zaalteam van alle 2e klassen op locatie Julianastraat genoemd worden! Een fantastische middag met prachtige spannende wedstrijden, complimenten voor alle teams!

Volleybal
Aangezien de leerlingen konden kiezen tussen zaalvoetbal en volleybal werd er tegelijkertijd in de gymzalen op school het volleybaltoernooi afgewerkt. Hier streden 23 teams om de felbegeerde eer. Het niveauverschil in de poules was aanwezig, maar toen ook hier de laatste 16 bereikt werd, nam de spanning bij de wedstrijden ook toe. Uiteindelijk stonden er drie teams bij de laatste 4, die ook al bij elkaar in de poule zaten. Saillant detail: bij de laatste 4 ploegen was er nog maar een mannelijke speler over. In de halve finale versloeg team Toyka uit 2G1 team Noa uit 2H2. In de andere halve finale werd team Olhaco uit 2M2 verslagen door team Dope uit 2A2. De finale werd een prooi voor Toyka, die ook al als topfavoriet het toernooi ingegaan waren en deze rol ook wisten waar te maken. De meiden hadden zich al geplaatst voor de voorronde van Olympic Moves en gebruikten deze middag als extra training. Dope uit 2A2 won met mooi spel het zilver. Het brons werd opgeëist door 2H2 dat in een spannende strijd wist te winnen van 2M2.

Op de foto's zijn de winnende teams te zien en de organisatoren. De toernooien waren wederom in de juiste handen van onze 5H BSM leerlingen, gesteund door de scheidsrechters, spelleiders uit 4H/V BSM.