Worden Mila en Silke 'Actieheld 2020'?

19 januari 2021

Klasgenoten Mila Hoogeveen en Silke Otten organiseerden in 2020 twee keer een Elfdorpentocht. Het doel: geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte FSHD. De opa van Mila heeft deze spierziekte. Samen met hun vrienden en familie hebben ze heel wat kilometers afgelegd en een mooi bedrag opgehaald. Dat leverde de meiden de nominatie van 'Actieheld 2020' op. Breng jij ook jouw stem uit?

Wij zijn Mila Hoogeveen en Silke Otten van 13 jaar oud. Mila's opa heeft de spierziekte FSHD. Bij die spierziekte worden spieren afgebroken. Het begint meestal in de gezichtsspieren en gaat daarna meestal over in de bovenarm spieren en buikspieren, hij zit hierdoor in een rolstoel. Mila's opa fietste eerder veel en graag. Van Nederland naar Denemarken en de Elfstedentocht en veel meer. Door zijn spierziekte gaat dat nu niet meer.

Mila's vader zou afgelopen jaar de Elfstedentocht fietsen om geld op te halen voor het onderzoek naar FSHD. Maar dit ging niet door door Corona. Met een schoolproject kwamen wij op het idee om zelf een Elfdorpentocht uit te zetten en fietsen. Zo hebben wij in april 2020 onze zelf uitgezette en georganiseerde Elfdorpentocht van 50 km gefietst om geld op te halen voor het onderzoek naar FSHD via het Prinses Beatrix spierfonds. Hiermee haalden wij 500 euro op. 
 
In november 2020 organiseerden we de tocht nog een keer, maar deze keer hadden andere mensen ook de kans om mee te fietsen. Hiermee haalden we nog eens 2500 euro op!  
 
In totaal hebben wij 3000 euro opgehaald voor het onderzoek naar de spierziekte FSHD via het Prinses Beatrix spierfonds.  
 
Door het prinses Beatrix spierfonds zijn wij genomineerd voor de titel van actieheld 2020. Sinds 11 januari kan er gestemd worden. Stemmen jullie op ons voor meer aandacht voor FSHD?
 
Groetjes Mila en Silke uit 2v2