Young Directors RvEC geven spetterende theatervoorstelling

26 mei 2014

Leerlingen van het Roelof van Echten College hebben vrijdag 23 mei de voorstelling ‘Life’s a battle’ gegeven in Theater de Tamboer in Hoogeveen. De ‘Young Directors’ maakten het stuk van begin tot eind helemaal zelf. Het resultaat was een spetterende voorstelling met veel muziek, zang, dans en rap.

Life’s a battle is een unieke voorstelling van zo’n 20 leerlingen van het RvEC. De afgelopen weken hebben ze 10 lessen gevolgd bij de Jongerenlabs van Scala Centrum voor Kunsten in de categorieën theater, singer-songwriter, rap en dans. Onder deskundige begeleiding van een dramadocent maakten de leerlingen zo helemaal hun eigen voorstelling. Een knappe en prachtige prestatie.

Life’s a battle
Vrijdag was dan eindelijk de grote avond. In de voorstelling vertellen de scholieren het verhaal van vier jongeren die hun weg in het leven proberen te vinden. Stefan strijdt voor echte liefde, Revano wil het maken in de muziek, Rick vecht om erbij te horen en Sjors onderzoekt ware vriendschap. Kiezen ze voor opgeven of doorgaan? Vechten of weglopen? Want een gevecht ís het... the battle of life.

Bekijk hier de foto’s