Zweten en ploeteren voor School van Frank

27 juni 2014

Leerlingen van het Roelof van Echten College hebben zich flink in het zweet gewerkt voor de School van Frank. Op alle locaties werden acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bouw van een school in Tanzania. De acties zijn onderdeel van een estafetteactie van het RvEC en PricoH.

De beats knallen uit de speakers op het schoolplein van locatie Julianastraat. De muziek zweept de leerlingen op om er nog een laatste rondje uit te persen. Hoe meer rondjes gelopen, des te hoger de opbrengst. De sponsorloop is tegelijkertijd een afscheidsrun voor de leerlingen. Na de zomervakantie verhuizen ze naar hun nieuwe locatie in het Bentinckspark.

Auto’s wassen en klusjes doen
Ook op de andere locaties van het RvEC wordt hard gewerkt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de School van Frank. Leerlingen van het vmbo voeren tegen betaling allerlei klusjes uit voor hun ouders, familie, vrienden en kennissen. En leerlingen van het praktijkonderwijs hebben auto’s gewassen voor het goede doel. Ook de opbrengst van hun restaurantavond komt ten goede aan de School van Frank.

150 jaar christelijk onderwijs
De acties zijn onderdeel van een estafetteactie van PricoH en het Roelof van Echten College. Aanleiding van de gezamenlijke actie is het 150-jarig bestaan van het christelijk onderwijs in Hoogeveen (februari 2014). Goed onderwijs is anno 2014 een vanzelfsprekendheid voor ons, maar in veel landen is het verre van normaal dat kinderen naar school gaan. Daarom sloegen de christelijke scholen de handen ineen en zetten een estafetteactie op poten. Telkens voert een school een week actie en geeft het stokje door aan de volgende school. Na de zomervakantie wordt de totaalopbrengst van de actie bekend gemaakt.