Naar het RvEC

In groep 8 zit je tijd op de basisschool er bijna op. Dit schooljaar kies jij een nieuwe school voor het voortgezet onderwijs. Best spannend! Wij laten jou graag kennismaken met onze school en hopen dat we jou en je ouders coronaproof mogen ontmoeten. Check onze website regelmatig voor meer info. 

Roelof Experience
Voor jou en je vader of moeder organiseren we de Roelof Experience. Op locatie Bentinckspark en locatie Voltastraat vinden proeflesjes plaats en kunnen jullie natuurlijk de school bekijken. Leerlingen in groep 8 krijgen een uitnodiging voor de Roelof Experience. De inschrijving is inmiddels geopend. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol = vol. 

De Roelof Experience vindt plaats in de week van 9 november t/m 13 november 2020. 

Open dag
Ieder jaar organiseren wij een open dag. Dan geven we jou informatie over onze school, maar veel belangrijker: onze leerlingen kunnen je alles vertellen over hoe het is om op het RvEC te zitten! Het is een mooie kans om de sfeer op het RvEC te proeven en te ontdekken of je je thuis voelt op onze school.

De open dag vindt plaats in de week van 18 januari t/m 22 januari 2021 (onder voorbehoud).

Open lesmiddag 
Wil je weten hoe het écht is op het RvEC? Als groep 8-leerling kun je bij ons een open lesmiddag volgen. Tijdens deze middag volg je drie lessen die volgend jaar op je rooster staan. Zo kun je alvast een middag het echte brugklasleven meemaken. 

De open lesmiddag vindt plaats op woensdag 3 februari 2021. 

Leerlijnen
Ga je volgend schooljaar naar het praktijkonderwijs, het basisberoepsgerichte vmbo (BB) of het kaderberoepsgerichte vmbo (KB)? Dan krijg je bij ons les op locatie Voltastraat. Leerlingen van de mavo, havo, atheneum en gymnasium gaan naar locatie Bentinckspark. Kies in de groene menubalk bovenin jouw leerlijn voor meer informatie over de brugklas, de keuzevakken of leerroutes, contactgegevens en allerlei handige weetjes. 

Ook hebben we speciaal voor jou en je ouders twee brochures gemaakt over onze school. 

 Brochure Bentinckspark 2020-2021 .pdf

 Brochure Voltastraat 2020-2021 .pdf

Contact
Het RvEC heeft twee contactpersonen voor groep 8-leerlingen, hun ouders en basisscholen: mevrouw M. Deuzeman (vmbo) en  P.H. Reitsma (mavo, havo, atheneum en gymnasium).